Hieronder staat per maand uitgelegd hoe een zwangerschap verloopt.

Maand 1 : In deze maand krijg je allemaal symptomen zoals misselijkheid, angsten, braken, flauwvallen, duizeligheid, uitputting en stemmingswisselingen. De borsten van een vrouw kunnen pijnlijk aanvoelen. Ook ontwikkelen ze hun reukvermogen.

Maand 2 : In deze week komen er nog meer symptomen bij zoals raar dromen, gasvorming en meer afscheiden. Je kan ook in de 2e maand last krijgen van bandenpijn omdat je baarmoeder dan aan het groeien is. Ook krijg je last van gasvorming dat kan je verminder door gezond te eten en genoeg water te drinken.

Maand 3 : Nu is je baby ongeveer 7 centimeter groot en weegt dan z’n 20 gram en ondertussen groeien de belangrijkste delen van een kind. Nu wordt je steeds iets minder misselijk en vermoeid. Je krijgt ook meer last van vaginale afscheiding dus je moet zorgen dat je geen vaginale infectie moet oplopen dus je moet meer op je hygiëne. Ook krijg je in deze maand een grotere buik

Maand 4 : In deze maand is jouw baby ongeveer 2 keer zo zwaar geworden en is ook 2 keer zo lang geworden en pomp het hartje 25 liter bloed rond in een dag. Je borsten groeien nog steeds maar nadat je bevallen bent en klaar bent met de borstvoeding gaat het weer terug naar het oude formaat
 
Maand 5 : In deze maand doe je een weer een echo en kan je ook zien of het een jonge of meisje wordt. Ook weegt je baby nu een halve pond en is z’n 17 centimeter groot. Je buik word nu nog groter en jij bent niet de enige die het ziet ook mensen om jou heen gaan blij naar je buik kijken, maar je buik is niet het enige wat groeit ook groeien je nagels nog sneller. 

Maand 6 : In deze maand krijg je weer nieuwe symptomen ook is je baby weer zwaarder en groter geworden je baby weegt nu 1,5 pond hij is zwaarder door botten, vet, spieren en organen. Je baby is nu ongeveer 21 centimeter groot das ongeveer even groot als een a4 papiertje. Je navel begint uit te  puilen ook krijg je pijnlijke tintelingen in je vinger door te veel te werken en krijg je ook last migraine  dat zijn de symptomen die je erbij krijgt in deze maand

Maand 7 : Je baby is in deze maand weer gegroeid en is weer een beetje zwaarder geworden je baby weegt nu 1 kilo en 500 gram en is z’n 40 centimeter groot. Je kindje maakt zich nu al klaar voor de bevalling hij legt zich zelf in een andere houding. Ook ben je in deze maand vaak al klaar met je zwangerschap en ben je aan het aftellen naar je bevalling.

Maand 8 : Dit is de maand dat je zwangerschapsverlof begint of al begonnen was. Nu moet je je echt goed voorbereiden op je kind want die komt er heel snel aan. Je kind heeft zich in de achterhoofdhouding gedraaid dat is belangrijk voor een natuurlijke bevalling. Het kan ook dat je kind in een andere positie ligt zoals de stuitligging als je baby zo ligt is er een grote kans dat je een keizersnee krijgt. Je baby is nog groter geworden ongeveer 43,5 centimeter je kan het vergelijken met een ananas en ook is je baby zwaarder geworden hij weegt nu ongeveer 2kilo en 500 gram.

Maand 9 : Dit is de maand van je bevalling je baby weegt nu z’n 3 kilo en 400 gram en is je baby nog groter geworden z’n 50 centimeter ook kan je na je bevalling beginnen met je borst voeding want in maand 8 begon je melk te produceren. Ook is het niet zeker dat je kind gezond is en de bevalling goed verloop dus alle ouders hebben een beetje meer stress dan normaal.


De bevruchting in het kort.
Bevruchting vindt plaats nadat de eicelwand (zona pellucida) een spermacel doorgelaten heeft. Het binnendringen van een spermacel in een eicel kan spontaan via ICSI (een vorm van kunstmatige inseminatie) de bevruchting is het samensmelten van het genetisch materiaal van de man en vrouw. Dit is een onbegrijpelijk en ingewikkeld proces dat geheel op natuurlijke niet te beïnvloeden wijze van zelf plaats vindt.
Nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden ontstaat het embryo en beginnen de eerste celdelingen


Oorzaken van onvruchtbaarheid.
- problemen met de cyclus
- afwijkingen aan de eileiders en baarmoeder
- problemen met baarmoederhalsslijm
- endometriose
- stress
- seksualiteit stoornissen
- ernstige ziektes

De technieken die worden gebruikt om verminderde vruchtbaarheid op te lossen.
In ongeveer 30% van een onvruchtbaarheid ligt de vrouw, nog een 30% ligt aan de man en de overige percentage ligt aan een gemeenschappelijk probleem. Als er geen probleem vastgesteld kan worden is er sprake van een onbegrepen onvruchtbaarheid

Oplossing voor een vrouw:
H
et kan zijn dat je onregelmatig of maar heel soms ovuleerd (dat er niet maandelijks een eitje vrijkomt uit je eierstokken) z
onder eisprong kan je ook niet zwanger worden.
Vaak is dit probleem met een hormoonbehandeling op te lossen. Deze behandeling heet ovulatie-inductie (OI). Daarbij krijg je tabletten, injecties of een hormoonpompje die de eisprong moeten opwekken.

Oplossing voor een man:
A
ls het sperma van een man minder goed is, wordt het geholpen in een lab.
Uiteindelijk wordt het verbeterde sperma in de baarmoeder gespoten.



Groei en ontwikkeling van moeder en kind.
De ontwikkeling van een kind gaat in het eerste jaar ontzettend hard.
Het geboortegewicht wordt gedurende het jaar verdubbelt van 3500 gram tot 7000 gram. De lengte die bij de geboorte ongeveer 50 cm is en rond het eerste levensjaar 75 cm. De hersenen maken ook gedurende het eerste jaar een flinke groeispurt door. Ze nemen toe met ongeveer 50% in gewicht. Vanaf een leeftijd tot 5 a 7 maanden beginnen de eerste tandjes door te komen. Eerst de snijtanden en later ook de kiezen.


H
et kunnen van een kind is ongeveer:
- 1 maand: hoofd iets optillen en lachen
- 3 maanden: in buikligging moet je het hoofd goed omhoog houden
- 4 maanden: zitten met een steun in de rug
- 8 maanden: zelf zitten zonder hulp
- 9 maanden: kruipen met buik op de grond en staan met ondersteuning
- 10 maanden: kruipen met buik van de grond
- 12 tot 15 maanden: los lopen

Testen en onderzoeken die worden gedaan met de reden van onderzoek.
Sinds 2005 heeft elke zwangere vrouw in Nederland de mogelijkheid te testen of zij een verhoogde kans heeft op een kindje met het downsyndroom. Als je dit wilt, kan je vanaf 1 april 2017 kiezen tussen de al bestaande combinatietest of de nieuwe NIPT.

Testen van de baby na de geboorte.
Terwijl jij blij bent dat je eindelijk je baby in je armen hebt (en de bevalling voorbij is…)
Zijn er een aantal handelingen die de verloskundige uitvoert. Ze zuigt het mondje van de baby uit, geeft het een druppeltje vitamine K,
bekijkt je baby’s apgar-sporen en zet binnen een paar minuten na de bevalling twee klemmetjes op de navelstreng. En het belangrijkste?
Je baby ademt voor de eerste keer! :)

Je baby’s longen zijn helemaal ‘af’ op het moment dat hij geboren wordt. Hij heeft zijn longen al geoefend in de buik door kleine slokjes van het vruchtwater te nemen. Dat klinkt gek. Vocht komt normaal niet in de longen. Dat is nu juist die enorme verandering die je baby meemaakt op het moment dat het geboren wordt. Voor de eerste keer ademt hij lucht in. Met die ene hap lucht verandert de gehele bloedsomloop.

het adopteren van een kind.
- wie kan een kind adopteren?
Als echtpaar moet je minimaal 5 jaar getrouwd zijn om een kind te mogen adopteren.
Ook moet je medisch zijn goedgekeurd.

-hoe gaat en adoptie?
Er mensen met je praten, een zogenaamd gezinsonderzoek. Dit wordt gedaan door een maatschappelijk medewerker van de raad van de kinderbescherming. Ze vragen je welke beroep je uitoefent, welke opleidingen je hebt gevolgd, eventuele eerdere huwelijken, je geloofd overtuiging en je motivatie om te willen adopteren.

-nadelen en voordelen van adoptie.
nadelen:
B
ij adoptiekinderen raakt 1 van de 4 adoptiekinderen in aanmerking met justitie een onbekend aantal raakt aan de drugs of in het circuit. 
jongens bijvoorbeeld ze uiten hun problemen vaak op andere jongens of meisjes, ze gaan meisjes pesten, slaan, schoppen of nog erger ze verkrachten ze.

voordelen:
E
en vrouw hoeft geen zware bevalling te ondergaan en als je onvruchtbaar bent is dit ook een manier om een kind te krijgen.

 

Interview verloskundige die net een baby heeft gekregen,

 

Vragen:

  1. hoe lang duurt het voor de bevruchting lukt?

antwoord: Gemiddeld 3 tot 6 maanden.

 

  1. Hoeveel was de buik gegroeid na vier maanden?

antwoord: Niet heel veel. Ongeveer vijf centimeter in doorsnee.

 

3.wat gebeurt er bij een bezoek aan de verloskundige?

antwoord: bij je 1e bezoek nemen ze een anamnese af dat zijn een paar vragen over je achtergrond.

 

  1. Hoe en wanneer weten ze dat je een tweeling krijgt

antwoord: Het vermoeden begint meestal bij de moeder, de buik groeit sneller dan normaal. Pas na een echo in de 8e week weten ze het zeker en kan het vermoeden bevestigt worden.

    

  1. hoe gaat een keizersnee te werk?

antwoord: de snede word dwars in de onderbuik gemaakt, dan worden obstakels, als huid, spieren en buikvlies verwijderd. Het vruchtwater wordt weggezogen. Het kindje wordt rustig uit de baarmoeder gehaald, met het hoofd eerst. De navelstreng wordt doorgeknipt en de placenta wordt verwijderd. Bloed en overig vruchtwater wordt verwijderd en het hechten begint.

 

  1. Wat is nageboorte en hoe werkt het?

antwoord: Bij nageboorte laat de placenta los. Er ontstaat een wond die vanzelf geneest.

 

  1. Wat gebeurt er met de navelstreng na de geboorte?

antwoord: De navelstreng wordt afgeklemd en hij wordt doorgeknipt. De navelstreng wordt meestal afgeknipt door de vader.

 

  1. hoe ervaart de moeder de zwangerschap en de geboorte?

antwoord: dat is bij iedereen anders, maar ik vond het zwaar, toch was ik blij dat ik mijn eigen kindje kreeg. Het deed pijn, ik moest veel overgeven maar de blijdschap overwon wel.

 

  1. Welke testen krijgt de baby na de geboorte?

antwoord: Vruchtwater en slijm word weggehaald (schoonmaken). De baby krijgt vitamine K en er word gecheckt of alles werkt, zoals longen en ledematen. De apgar test, een soort conditietest, wordt uitgevoerd en de navelstreng wordt verwijderd.

 

  1. geef je borstvoeding of fles en waarom?

antwoord: flesvoeding, omdat er verschillende redenen zijn. (ze ging er verder niet op in en  dat is begrijpelijk)